Geld Lenen met Lening.com

Je bent een 65-jarige gepensioneerde overheidsmedewerker. U ontvangt een maandelijkse betaling van uw pensioen, maar onlangs bent u in moeilijke tijden terechtgekomen. U hebt meer geld nodig dan uw pensioenuitkeringen die u elke maand betaalt om eenmalige rekeningen te betalen. De som die u nodig hebt is aanzienlijk, dus u gaat op zoek naar manieren om geld op te halen. U loopt een online advertentie tegen die een forfaitair voorschot op uw pensioenbetalingen biedt.

Wanneer u contact opneemt met het bedrijf, kunt u moeilijk informatie over de lening achterhalen, maar u hebt het geld slecht nodig, dus u gaat door. Nadat u het papierwerk hebt voltooid, leert u dat u meer dan 5 tot 10 jaar – of alle – uw pensioenbetalingen aan het bedrijf hebt ondertekend. (Soms worden mensen gedwongen hun pensioenbetalingen naar een andere bankrekening van de onderneming te sturen en een levensverzekering af te sluiten bij de pensioenfinancier die als begunstigde wordt genoemd als ze overlijden, volgens het Bureau voor consumentenbescherming.)

Dan leer je dat de rente op de lening na alle kosten meer dan 100% bedraagt. “Momenteel zijn deze leningen niet gereguleerd door de staat en de federale wetgeving omdat de meeste bedrijven ze adverteren als voorschotten in plaats van leningen. Het gebrek aan regulering leidt tot abnormaal hoge rentes en vergoedingen, “zegt financieel planner Kevin Michels, CFP®, Medicus Wealth Planning, Draper, Utah. U kunt ook in een hogere belastingschijf van het jaar belanden omdat de betaling als eenmalig bedrag is ontvangen.

Dit scenario kan hypothetisch zijn, maar het is heel reëel in het leven van veel gepensioneerden. Consumentenbeschermingsgroepen adviseren om andere opties te vinden als je snel geld nodig hebt.

Als u een militair pensioen ontvangt, blijf dan zeker weg: het is illegaal voor een leningmaatschappij om een ​​militair pensioen of veteranenvoordelen te ontvangen.

Alternatieven die geld opleveren
Als u zich in een financiële binding bevindt, moet u geen pensioenvoorschot krijgen. Probeer al het andere eerst. Vraag uw bank of credit union als u in aanmerking komt voor een lening op korte termijn. Informeer bij uw creditcardmaatschappij naar een voorschot in contanten (zie Hoe werkt rente op een voorschot van mijn creditcard?). De APR op een contant voorschot van uw creditcard is hoog, maar volgens elke norm is het beter dan de voorwaarden op een pensioenvoorschot. Als u de eigenaar van uw huis bent, overweeg dan om een ​​lening met eigen vermogen of een omgekeerde hypotheek te nemen (begin met het lezen van omgekeerde hypotheek of woning-eigen lening?).

Als u niet in aanmerking komt voor een ander type lening, neemt u contact op met uw schuldeisers en meldt u dat u niet kunt betalen en wilt u een betalingsplan bespreken. Dit is een goed moment om contact op te nemen met een kredietadviesbureau. Als laatste redmiddel, overweeg faillissement. In de meeste gevallen is uw pensioen veilig als u faillissement aanvraagt, aldus Michels. Als u meer wilt weten over deze beslissing en de implicaties ervan, leest u Wanneer moet u het faillissement verklaren.

Het komt neer op
Zelfs als je in paniek bent vanwege hogere rekeningen, teken dan niet weg van de bron van inkomsten die je nodig hebt om verder te leven. Bijna elke andere financiële optie is beter dan een pensioenvoorschot. Er is een reden waarom de Federal Trade Commission en het Consumer Financial Protection Bureau, evenals persoonlijke financiële experts, adviseren om uit deze leningen te blijven.

Geld lenen met Lening.com

%s