Ontvang honderden euro’s terug vanwege inkomensmiddeling

Veel mensen laten honderden euro’s belastingvoordeel liggen doordat ze niet bekend zijn met de middelingsregeling.

De fiscale middelingsregeling is een tegemoetkoming van de Belastingdienst aan de belastingbetalers met een sterk wisselend inkomen.

Indien u in het verleden een gouden handdruk in contanten heeft laten uitbetalen, meer bent gaan verdienen, een sabbatical heeft genomen, als freelancer werkzaam bent geweest of direct na het afstuderen veel bent gaan verdienen dan zal uw inkomen een onregelmatig verloop laten zien.

Doel van de middelingsregeling is om de belastingdruk in box 1, inkomen uit werk en woning, te verlichten bij sterk wisselende inkomsten. Via het middelen van inkomen in box 1 wordt net gedaan alsof uw inkomen gedurende drie opeenvolgende kalenderjaren gelijk is gebleven en wordt de inkomstenbelasting op basis daarvan opnieuw berekent.

Belastingteruggave via middeling?

Belastingbetalers met een sterk wisselend inkomen moeten zelf actie ondernemen om te voorkomen dat zij te veel belasting betalen. Via onderstaande rekenmodule kunt u berekenen of u in aanmerking komt voor een belastingteruggave door gebruik te gaan maken van de fiscale middelingsregeling.https://web.archive.org/web/20160210223657/http://www.checkjepensioen.nl/middeling-inkomen-box-1/#rekenmodule

De rekenmodule berekent voor welke periode van drie opeenvolgende jaren de hoogste belastingteruggave kan worden bereikt.

Vul voor minimaal drie aaneengesloten jaren uw “belastbaar inkomen uit werk en woning” in. Vul “0” in bij geen of een negatief inkomen.

%s