Financiële carrièremogelijkheden voor professionals

Een carrière in financiën draait niet alleen om geld, ook al is het dichtbij. Voor de afgestudeerde bedrijf is het behalen van een diploma nog maar het begin. Wat overblijft, is om de carrièremogelijkheden van naderbij te bekijken en vervolgens te meten welke bedrijfstakken de grootste behoefte hebben aan nieuwe professionals. IT vacatures binnen de financiele sector worden vaak gevonden via ITProgrammeur.com

De financiële sector is veelzijdig en biedt een verscheidenheid aan functies die tegemoetkomen aan een aantal verschillende vaardigheden en interesses. De financiële dienstensector heeft meerdere subindustrieën die nichemogelijkheden bieden. De sleutel tot individueel succes is het onderzoeken, lokaliseren en landen van de financiële klus die de grootste compatibiliteit heeft met uw vaardigheden en interesses. Hetzelfde geldt voor professionals die op zoek zijn naar een verandering in omgeving die een nieuwe sector een kans wil geven.

Hieronder staan ​​een aantal veelvoorkomende carrièremogelijkheden in de financiële dienstverlening.

Bedrijfsfinanciën
Bedrijfskrediet banen zijn werken voor een bedrijf in de hoedanigheid van het vinden en beheren van het kapitaal dat nodig is om de onderneming te leiden. Dit gebeurt terwijl de bedrijfswaarde wordt gemaximaliseerd en het financiële risico wordt verminderd.

De functies die u in een dergelijke positie kunt implementeren, zijn onder andere:

Het opzetten van de algemene financiële strategie van een bedrijf
Het voorspellen van winsten en verliezen
Onderhandelingslijnen
Financiële overzichten voorbereiden
Coördineren met externe auditors
Meer gesofisticeerde corporate finance-functies kunnen fusies en overnames omvatten, zoals het berekenen van de waarde van een acquisitiedoel of het bepalen van de waarde van een divisie voor een spin-off. Bedrijfskredietposities zijn te vinden in bedrijven van elke omvang, van grote internationale entiteiten tot kleine startups. Bijkomende corporate finance-posities omvatten financiële analisten, treasurers en interne auditors.

Commercieel bankieren
Commerciële banken, waaronder grote entiteiten bij lokale instellingen, bieden een reeks financiële diensten, van betaal- en spaarrekeningen tot IRA’s en leningen. Carrière-opties beschikbaar in deze sector zijn onder meer bankvertegenwoordigers, lening officieren, operaties, marketing en filiaalmanagers.

Getalenteerde professionals kunnen doorgroeien van een lokaal kantoorbaan naar een functie op het hoofdkantoor. Een dergelijke promotie zou u op een aantal andere gebieden blootstellen, zoals internationale financiering.

Private Equity en venture capital
Private equity-professionals helpen bedrijven kapitaal te vinden voor zowel expansie als huidige activiteiten. Ze bieden ook financiering voor een aantal zakelijke bedrijfstransacties, zoals managed buy-outs en herstructureringen.

Soms kan een baan met een private equity-functie bestaan ​​uit het werken als een interim-manager bij een bedrijf met problemen, waarbij uw succes bijdraagt ​​aan het bepalen van het lot van het bedrijf.

Venture capital professionals (VC’s) brengen het grootste deel van hun tijd door met startups of kleine, snelgroeiende bedrijven. Durfkapitaalbedrijven evalueren pitches van oprichters en leiders van kleine bedrijven om te bepalen of het bedrijf een investering zal doen. Soms worden ‘gierkapitalisten’ genoemd en van VC’s is bekend dat ze deals structureren die de belegger bevoordelen, niet het bedrijf dat geld ontvangt.

De hoop van de VC is dat het gefinancierde bedrijf op een dag openbaar zal worden – dat wil zeggen, zijn aandelen beschikbaar maken op de openbare aandelenmarkt. Durfkapitaal is een moeilijke onderneming waarbij het percentage mislukkingen hoog is, maar de beloningen, als ze worden gerealiseerd, kunnen enorm zijn.

Financiële planning
Financiële planners helpen individuen bij het ontwikkelen van plannen die hun huidige en toekomstige financiële stabiliteit waarborgen. Meestal beoordelen ze de financiële doelstellingen van een klant en genereren ze een passend plan voor sparen en beleggen dat past bij de individuele behoeften van de klant. Het plan kan zich richten op vermogensbehoud of investeringsgroei en kan zelfs estate- en taxplanning omvatten.

De meeste financiële planners werken in grote, nationale groepen of kleinere, lokaal gevestigde bedrijven. Sommige planners rekenen een vast tarief, anderen een percentage van het beheerde vermogen en commissies voor de producten die ze verkopen (zoals beleggingsfondsen).

Over het algemeen zijn financiële planners met de Certified Financial Planner (CFP) -aanduiding de meest gevraagde, omdat zij drie jaar financiële planningervaring moeten hebben en verschillende examens moeten afleggen (inclusief een tweedaags, 10-uurs casestudie-examen) en voldoen aan de vereisten voor permanente educatie.

Verzekering
Financiële banen in de verzekeringssector houden in dat bedrijven en particulieren worden geholpen te anticiperen op mogelijke risico’s en zichzelf te beschermen tegen verliezen. De meeste verzekeringsbanen zijn bij grote verzekeringsmaatschappijen. Je zou een carrière in deze sector kunnen beginnen door te werken als een verkoper die verzekeringspolissen verkoopt, als een klantenservicemedewerker die werkt met bestaande klanten, of als een actuaris die risico’s en premies berekent op basis van kansen op basis van historische, kwantitatieve gegevenssets.

Overheidsboekhouding
Het domein van de openbare boekhouding is breed, met veel kansen. Publieke accountants helpen bedrijven en individuen hun financiën bij te houden volgens algemeen aanvaarde boekhoudprincipes (GAAP). Publieke accountants registreren zakelijke transacties, helpen financiële jaarrekeningen voor te bereiden, financiële overzichten te controleren, aangiften inkomstenbelasting in te voeren en aanverwante adviesdiensten aan te bieden.

%s